12a Mostra
de Teatre
2004

24 de gener

LA CORONA D'ESPINES

Autor: Josep Maria de Sagarra

GRUP "LLAVOR D'ART" (El Pla del Penedès)


12a Mostra


Resum Repartiment Fitxa
TŔcnica
└lbum
fotogrÓfic

Resum

El poema dramàtic "La corona d'espines es va estrenar l'any 1930 i és probablement una de les obres de Sagarra més conegudes. D'ença d'aleshores s'ha anat representant amb èxit; també cal dir que els darrers anys no massa sovint degut que les tendències actuals han anat substituint aquest tipus de teatre per noves formes d'expressió, encara que sembla que de mica amb mica estem vivint un cert ambient de "revival" dels clàssics de l'escena catalana. Tant de bo.

La discutible qualitat i inclòs el mal gust de molt del que anem veient, fa que "La corona d'espines" sigui com una mena de alenada d'aire fresc en front d'aquestes obres i guions de televisió que estem patint, amb arguments i personatges superficials i malaltissos i que quasi sempre es mouen per interessos espuris. Per això hem decidit oferir-vos-la.

En "La corona d'espines" el text de Josep Ma de Sagarra hi esclata amb la força que ens te acostumats i de segur que quan l'escoltarem des de la butaca gaudirem d'un dolI inacabable de paraules combinades amb precisió i rima impecable a més a més amb significat, metàfores que ens descriuen sentiments i situacions com poques vegades trobem fora de l'obra literària de Sagarra.

Per nosaltres ha estat un repte important. L'hem acceptat conscients que la qualitat del text exigeix una qualitat en la interpretació i abans de tot en la dicció. Si ho aconseguim o no, ho veurem en aixecar-se el teló.

No obstant som conscients de que la majoria dels personatges de l'obra de Sagarra no tenen pretensions de transcendència psicològica i són moltes vegades, quasi de fulletó. Si hem seguit una mica la seva obra hi trobarem "cares conegudes" amb problemes que també ens resulten familiars per haver-los vist plantejats en obres del mateix autor, però el "MESTRE" sap servir-los amb una habilitat fora del corrent i mai no semblen els mateixos. El seu coneixement tan profund del llenguatge és el salconduit cap a la genialitat i llegint-lo i escoltant-lo ens adonem que es així.

Lluís Montull


Repartiment

Marta

Maria Rosa Izquierdo

Mariagneta

Arantza Amondarain

Salvadora del Miracle

Ma Jesús Muñoz

Aurora

Alba Florez

Miquel, Senyor de Bellpuig

Lluís Montull

Eduald

Jordi Bernad

Rivarol

Francesc Domingo

Sebastià

Sergi Cebrián

El Senyor del Miracle

Jordi Romagosa

El Senyor de Salelles

Toni Carbó

Boscall

Xavier Guitart


Fitxa TŔcnica

Director escénic

Sílvia Guitart

Traspunts

Anna AmeII, LluÍs Amell

Maquillatge

Meritxell Colomer

Perruqueria

Meritxell Colomer

Atrezzo

Encarna Blanco

Vestuari

Arxiu del grup, Ma Jesús Muñoz, Encarna Blanco, Ma Rosa Izquierdo

Llums i So

Oscar Martín

Electrònica

Lluís Amell

Escenografia

Jordi Romagosa

Tramoia

Emili Muñoz

Ajudant de Direcció

Toni Carbó

Direcciˇ

Lluís Montull


lbum FotogrÓfic

ANTERIOR

SEGÜENT

Free DHTML scripts provided by
Dynamic Drive

Fotografies: Camilo Nevot12a Mostra