12a Mostra
de Teatre
2004

14 de febrer

REFUGI

Autor: Jessica Goldberg

COMPANYIA "PAS 29"


12a Mostra


Resum Repartiment Fitxa
TŔcnica
└lbum
fotogrÓfic

Resum

Més que una família, la història que se'ns explica és la d'una anti-família.

Amy, la protagonista, d'entre 20 i 30 anys, i els seus dos germans menors: Nat (20 anys) i Becca (17 anys), viuen sols a una casa d'una ciutat indeterminada. La casa ens és descrita només per unes poques, però molt determinants, paraules al principi de l'obra: " ... Sala d'estar d'una família de classe mitjana - baixa, en un suburbi. La casa te la imatge d'un lloc on s'hi ha viscut molts anys ...".

En aquest marc que aporta ja d'entrada una forta dosis de realisme contemporani, i també d'herència de l'escriptura teatral americana de les últimes dècades des de Sam Shepard a David Mamet, transcorre l'acció d'uns personatges encadenats a la seva pròpia condició social i econòmica.

Goldberg descriu magistralment les situacions d'aquesta "família" des del moment en que irromp a la casa un quart personatge. Sam, nòvio de Amy des de fa dos dies. Poc a poc anem descobrint que Amy fa de mare i de germana de tots els altres des de que els pares van abandonar els tres germans al marxar de casa.

L'univers que l'autora ens descriu, és cruel, real, i apassionat. Tots els personatges busquen que algú sigui carinyós amb ells. Que algú els cuidi. Que algú els estimi.
Busquen la felicitat, i per això justament, són desgraciats.

Però en l'obra es fa un salt respecte el realisme lligat a la decadència de la classe mitjana nord-americana, al qual estem acostumats.

És una obra d'una força increïble. Que lliga molt profundament amb els sentiments contemporanis produïts pel desassossec de la vida actual, a través d'un estrany domini de les accions teatrals quotidianes. I és, per mi, estrany pel fet de venir d'una autora tan jove.


Repartiment

Amy

Clara Segura

Sam

Victor Alvaro

Nat

Rafa Cruz

Becca

Mar Ulldemolins


Fitxa TŔcnica

Traducció

Carlota Subirós

Il·luminació

Lluís Martí

Vestuari

Rebecca McGregor

Disseny so

Oriol Broggi

Regidor

Marc Serra

Tècnic

Lluís Martí

Producció Executiva

Pas 29

Direcciˇ i escenografia

Oriol Broggi Rull


lbum FotogrÓfic

ANTERIOR

SEGÜENT

Free DHTML scripts provided by
Dynamic Drive

Fotografies: Camilo Nevot12a Mostra